Bănci și Asigurări

Raiffeisen: Doar 10% din depozite aveau scadenţa de o lună. Acum, clienţii pot opta pentru un cont de economii

Raiffeisen: Doar 10% din depozite aveau scadenţa de o...

Autor: Liviu Popescu

24.03.2015, 00:06 323
Numai 10% din deponenţii Raiffeisen aveau depozite pe o lună la jumătatea lunii ianuarie, când banca a scos din ofertă această scadenţă, iar clienţii care nu doresc un depozit cu o maturitate mai mare au opţiunea unui cont de economii, cu o dobândă de 2,3% pe an, spune Cătălin Munteanu, director executiv aria persoane fizice în cadrul băncii.
 
„Renunţarea la depozitul la o lună nu este nicio noutate, este o tendinţă pe care am anticipat-o şi am consiliat clienţii în acest sens începând din 2009, pe fondul tendinţei de scădere a dobânzilor. Când am scos depozitele la o lună din ofertă, mai puţin de 10% din sumele plasate în produse de economisire erau reprezentate de aceste depozite“, a declarat Munteanu pentru ZF.
 
Ultimele date disponibile cu privire la structura pe scadenţe a depozitelor atrase de Raiffeisen sunt de la finalul anului 2013, iar atunci 84% din depozite, respectiv 16,5 miliarde de lei, aveau scadenţa sub trei luni, aici fiind incluse şi conturile de economii. Spre comparaţie, în decembrie 2012, depozitele până la trei luni cumulau 14 miliarde de lei, ceea ce reprezenta 83% din totalul depozitelor.
 
„Portofoliul de produse al unei bănci comerciale nu este static, lumea şi tendinţele pieţei se schimbă, aşa că şi noi ne adaptăm produsele şi serviciile“, afirmă reprezentatul Raiffeisen.
 
Raiffeisen este prima bancă locală care a recurs la măsura de a renunţa la scadenţa de o lună. Luna trecută, banca a coborât (tot în premieră) dobânzile sub 2% pentru toate scadenţele, inclusiv un an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO