Bănci și Asigurări

Reacţia preşedintelui Iohannis despre noul maxim istoric al Euro: PSD-ul nu se pricepe la economie

Reacţia preşedintelui Iohannis despre noul maxim istoric al Euro: PSD-ul nu se pricepe la economie

Autor: Maria Stan

22.01.2019, 14:09 598

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat,  marţi, în Germania, referitor la faptul că Euro a atins un nou maxim istoric, că „PSD-ul nu se pricepe la economie şi PSD-ul guvernează prost”, adăugând că „sunt motive de îngrijorare” pentru economia românească.

„Sigur că sunt motive de îngrijorare. Am spus-o şi nu îmi face plăcere, dar, o repet, PSD-ul nu se pricepe la economie şi PSD-ul guvernează prost, rezultatul se vede şi în cursul de schimb şi în multe alte date care arată că lucrurile nu merg aşa cum trebuie şi aşa cum doresc românii”, a delarat Klaus Iohannis fiind întrebat dacă sunt motive de îngrijorare privind econimia României din pricina deprecierii leului.

Cursul de schimb leu/euro a atins marţi un nou maxim istoric, de 4,7142 lei, ca urmare a unei creşteri de 0,13% faţă de luni, arată datele afişate de Banca Naţională a României (BNR).

Aceasta este a şasea zi de creştere consecutivă, continuând tendinţa de săptămâna trecută.

În cursul săptămânii trecute, cursul de schimb leu/euro a urcat astfel, depăşind noi maxime istorice: vineri la 4,6975 lei, ca urmare a unei creşteri de 0,18% faţă de joi; joi la 4,6890 lei, ca urmare a unei creşteri de 0,13% faţă de miercuri; miercuri la 4,6830 lei, ca urmare a unei creşteri de 0,02% faţă de marţi; marţi la 4,6822 lei, ca urmare a unei creşteri de 0,11% faţă de luni.

Moneda europeană a revenit pe apreciere în faţa leului marţi 15 ianuarie, după ce a scăzut luni cu 0,02%, la 4,6771 lei, inversând uşor trendul zilelor precedente.

AFACERI DE LA ZERO