România a sărit peste Croaţia în indicele PIB/capita în PPS şi este peste Ungaria la „consumul individual efectiv“

20 iun 2018 Autor: Iulian Anghel

♦ Creşterea economică a României, de 6,9% în 2017, a provocat schimbări în clasamentel europene ♦ România a câştigat în 2017 cinci puncte în media UE a PIB/capita în PPS (paritatea puterii de cumpărare) şi a sărit peste Croaţia, iar la consumul individual efectiv (AIC) per capita, ce reflectă nivelul de bunăstare al gospodăriilor, a sărit peste Ungaria.

Potrivit datelor publicate marţi de Eurostat, oficiul de sta­tistică al UE, România a ajuns la 63 de puncte din media UE a indicelui PIB/ca­pita în PPS (paritatea puterii de cum­părare), înregistrând un salt de cinci puncte, într-un singur an, ca urmare a creşterii economice puternice - 6,9% - din 2017. România a depăşit, astfel, Croaţia, nemaifiind „a doua cea mai să­racă ţară din UE“, loc pe care şi l-a luat în primire încă de la aderarea la blocul comunitar.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.06.2018

 
Cuvinte cheie:
croatia
, romania
, saritura
, pib
, consum
, ungaria
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide