​Sandor Csanyi, şeful OTP Group: În toate ţările în care operăm ţinta noastră este o cotă de piaţă de 10%. În România aş fi fericit cu 7-8%

5 oct 2017 Autor: Anelis Baciu

"Mă aştept ca integrarea Băncii Româneşti să se facă foarte repede, odată ce avem aprobarea BNR. Obiectivul nostru ca grup este să devenim cea mai mare bancă din regiune"

Grupul maghiar OTP Bank tinteşte o cotă de piaţă de 10% în toate ţările în care operează, însă în România o cotă de piaţă de 7-8% ar fi foarte mulţumitoare, a declarat Sandor Csanyi, şeful OTP Group şi cel mai important bancher din Ungaria.

„În toate ţările în care operăm ţinta noastră este o cotă de piaţă de 10%, totuşi în România nu cred că vom ajunge la o cotă de piaţă de 10% în următorii 20 de ani. Aş fi fericit cu de 7-8% în România. Obiectivul nostru principal la nivel de grup este să devenim cea mai mare bancă din regiune”, a spus Csanyi care a fost prezent ieri la Bucureşti la deschiderea centrului de educaţie financiară al OTP România.

În România OTP avea la la finalul anului trecut o cotă de piaţă de 2,09%, ocupând locul 11 în topul după active. Achiziţia Băncii Româneşti din vara acestui an va propulsa banca din România cel mai probabil pe locul opt în sistemul bancar şi va duce cota de piaţă la aproximativ 4%.  

Finalizarea tranzacţiei OTP Bank- Banca Românească este supusă aprobării autorităţilor de supraveghere şi este estimată pentru începutul anului 2018.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
romania
, cota de piata
, otp bank
, fericire
, sef
, tinta
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide