Bănci și Asigurări

SanPaolo vrea cate doua sucursale in fiecare mare oras

04.05.2006, 00:00 14

SanPaolo IMI Bank Romania are in plan pentru anul acesta extinderea retelei teritoriale la 38 de unitati si majorarea cotei de piata pana la 3%, fata de 0,6% la sfarsitul lui 2005. De asemenea, SanPaolo are prevazuta pentru acest an o majorare a capitalului social cu 10 mil. euro, situat in prezent la circa 29 mil. euro.

Institutia bancara a contractat la sfarsitul anului trecut un imprumut de 15 mil. euro de la SanPaolo IMI Bank Irlanda pentru majorarea fondurilor proprii, cresterea acestora fiind destinata acordarii in continuare de credite in valuta. Totodata, banca intentioneaza sa promoveze si produsele in lei, avand in plan lansarea de noi credite imobiliare si pentru investitii pe termen mediu si lung.

Pana la sfarsitul acestei luni, banca va finaliza constructia celei de-a doua sucursale din Cluj-Napoca.

"Acest proiect investitional face parte din strategia de dezvoltare a bancii care presupune existenta unui numar de cel putin doua sucursale in fiecare oras mare din Romania", a declarat pentru ZF Transilvania, Alexandru Filip, director de marketing la SanPaolo IMI Bank Romania. Oficialii bancii nu au dorit sa ofere detalii cu privire la investitia necesara derularii acestui proiect si nici cu privire la estimarile financiare pentru anul in curs.

Potrivit datelor furnizate de companie, in 2005 valoarea creditelor nete acordate clientelei au crescut cu 83%, fata de decembrie 2004, cand valoarea acestora era de 59,6 mil. euro. De asemenea, valoarea activelor a ajuns la suma de 200,9 mil. euro, in crestere cu 74% fata de 2004. Banca a obtinut anul trecut un profit net de 4,2 mil. euro, in crestere cu 82% fata de 2004. Reprezentantii bancii au declarat ca rezultatele obtinute in 2005, confirma strategia de crestere abordata in 2004, dupa interventiile de reorganizare din anul 2003.

SanPaolo IMI Bank Romania detine o retea teritoriala formata din 27 de unitati. In primele trei luni ale anului 2006 banca a deschis doua noi agentii in Negresti-Oas si Satu Mare, precum si o noua sucursala in Buzau.

anca.rif@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24