Bănci și Asigurări

Schema tranzacţiei prin care Banca Transilvania preia OTP Bank, în cifre. Ce arată calculele? Banca Transilvania îşi va consolida poziţia de lider, cu o cotă de piaţă după active de circa 23%, creditele urcă la 90 mld. lei, iar depozitele trec de 148 mld. lei

Schema tranzacţiei prin care Banca Transilvania preia...

Autor: Claudia Medrega

05.03.2024, 09:30 4572

Tranzacţia prin care Banca Transilvania cumpără entităţile din România ale grupului maghiar OTP, respectiv OTP Bank, OTP Leasing şi OTP Asset Management, a fost parafată în 9 februarie 2024 la un preţ de 347,5 mil. euro  Tranzacţia mai are nevoie de aprobările de la BNR şi Consiliul Concurenţei  OTP Bank este a patra bancă achiziţionată de Banca Transilvania - liderul pieţei bancare locale, cu o cotă de piaţă de peste 20% -, după Idea Bank (2022), Bancpost (2018) şi Volksbank (2015).

Banca Transilvania îşi va consolida poziţia de lider al pieţei bancare româneşti, odată cu finalizarea achiziţiei OTP Bank, urmând să ajungă la o cotă de piaţă consolidată de circa 23% pe baza activelor.

Noua bancă rezultată în urma fuziunii prin absorbţie dintre Banca Transilvania şi OTP Bank va avea un sold al creditelor nete de 90 mld. lei, în creştere cu 19% faţă de nivelul existent, iar volumul depozitelor ar urca cu 8%, la peste 148 mld. lei, conform unui document analizat de ZF. Cheltuielile OPEX vor creşte cu 16%, la 4,1 mld. lei, iar profitul net are un plus de 1,2%, la peste 3 mld. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO