Bănci și Asigurări

Şeful BCR: Am fost uluit când sindicatul a refuzat propunerea bancii, trebuie să fim realişti

 Bruynseels: Am fost uluit când sindicatul a refuzat propunerea mangamentului, tebuie să fim realişti

Autor: Ovidiu Tempea

25.02.2011, 14:19 67

Managementul BCR a făcut sindicatului o propunere care ofereacertitudinea creşterilor salariale ca venituri în loculnesiguranţei unor prime corelate cu performanţa băncii, afirmăpreşedintele BCR, Dominic Bruynseels, care se întreabă dacă lideriisindicali sunt cu adevărat "conectaţi la realitate", scrieMediafaxBusiness.

"Noi am făcut o ofertă pe care am apreciat-o ca foarte generoasă şiam fost uluit când sindicatul a refuzat-o. Această propunere ofereacertitudinea creşterilor salariale ca venituri în loculnesiguranţei unor prime corelate cu performanţa băncii, mai ales înactualul context economic foarte dificil. Câteodată mă întreb dacăconducerea sindicatului băncii este cu adevărat conectată larealitate în ceea ce priveşte creşterile salariale, veniturile şicircumstantele economice din România şi din bancă. Companiileromâneşti, întreaga economie şi BCR continuă să traverseze operioadă dificilă, BCR fiind protejată de structura noastră deafaceri şi organizatorică foarte solidă şi de abordarea prudenţialăaşa cum o arată rezultatele noastre. În acest moment, toţi trebuiesă fim realişti", a spus Dominic Bruynseels citat într-un comunicatal BCR.

Vineri dimineaţa, la puţin timp după publicarea rezultatelorfinanciare anuale ale BCR şi acţionarului majoritar al băncii,grupul austriac Erste, în jur de 50 de membri din conducereasindicatelor afiliate la Federaţia Sindicatelor Independente dinBCR au pichetat sediul băncii din calea Victoriei, în semn deprotest faţă de refuzul mangamentului de a acorda unele sporuricolective legate de performanţa băncii.

Conducerea BCR precizează că a purtat negocieri cu sindicatulpentru încheierea contractului colectiv de muncă, înca din lunaseptembrie anul trecut şi continuă şi acum, până la expirareatermenului legal.

"Întrucât discuţiile asupra contractului colectiv de muncă suntîncă deschise, considerăm că protestul iniţiat de lideriisindicali, deşi organizat în virtutea dreptului constituţional,este doar o tentativă de a adaugă presiune pe angajator în procesulde negociere", se mai arată în comunicat.

Potrivit managementului băncii, sindicatul a refuzat o ofertă"foarte generoasă" centrată pe o creştere salarială totală de 7% pedurata a doi ani în schimbul eliminării a doua drepturi salarialecare sunt legate de performanţa generala a băncii şi care pot săfie platite pe baza îndeplinirii obiectivelor stabilite la nivel debancă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24