INTERVIU

Şeful global al gigantului Citibank pentru Channels şi Enterprise Services: Din perspectiva Citibank, jucătorii nonbancari nu reprezintă o competiţie importantă, ci sunt priviţi fie în calitate de parteneri, fie de clienţi

14 iul 2017 Autor: Simona Tatu

Tapodyuti Bose, Global Head of Channels and Enterprise Services în cadrul gigantului Citibank: Chiar dacă trăieşti într-o metropolă sau în mediul rural, internetul este peste tot. Dacă te poţi conecta la un dispozitiv prin internet, atunci noi putem să livrăm către tine ceea ce ai nevoie.

Citibank, grupul american care gestionează tranzacţii de aproximativ 3,5 trilioane de dolari pe zi, vede jucătorii nonbancari fie în calitate de parteneri, fie în calitate de clienţi, a declarat Tapodyuti Bose, Global Head of Channels and Enterprise Services al diviziei Treasury and Trade Solutions din cadrul Citibank. El consideră că băncile din Europa sunt mai avansate faţă cele din SUA, ajutate fiind de infrastructură şi conectivitate. „Din perspectiva băncilor de retail, cred că ei reprezintă o competiţie importantă. În ceea ce priveşte divizia corporate din cadrul Citi, noi îi urmărim activ şi suntem atenţi la ceea ce aduc pe piaţă în domeniul noilor tehnologii. Noi o privim ca pe o situaţie din care putem învăţa şi vrem să vedem cum putem fi parteneri cu aceşti noi jucători. De asemenea, ne uităm la ei ca la clienţii noştri. Ei sunt foarte buni în ceea ce priveşte inter­feţele cu consu­matorul, dar au de învăţat de la noi în domeniul conectivităţii la sistemele de com­pensare şi decon­tare. Noi sun­tem conec­taţi la mai mult de 200 de cen­tre de compensare şi decon­tare din întreaga lume şi lucrăm cu 130 de valute“, a spus Tapodyuti Bose într-un interviu pentru ZF. Tapodyuti Bose a fost numit recent în poziţia de Global Head of Channels and Enterprise Services în cadrul diviziei Treasury and Trade Solutions al Citibank şi a făcut un tur prin mai multe ţări, ajungând şi în România, la Bucureşti, pentru a cunoaşte echipele locale. Bose s-a alăturat echipei Citibank în urmă cu 28 de ani şi are experienţă internaţională în zone precum New York, Singapore şi India.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.07.2017

 
Cuvinte cheie:
citibank
, calitate
, clienti
, jucatori
, parteneri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide