Bănci și Asigurări

Signal Iduna Asigurări de Viaţă, fosta Ergo Asigurări de Viaţă, a primit aprobarea ASF pentru a-şi transfera portofoliul la Signal Iduna Asigurare Reasigurare

Signal Iduna Asigurări de Viaţă, fosta Ergo Asigurări...

Autor: Mircea Nica

17.08.2023, 10:30 159

Signal Iduna Asigurări de Viaţă, fosta Ergo Asigurări de Viaţă, a primit aprobarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru a-şi transfera portofoliul la Signal Iduna Asigurare Reasigurare, potrivit informaţiilor transmise de ASF.

ASF a aprobat „transferul de portofoliu de la Signal Iduna Asigurări de Viaţă la Signal Iduna Asigurare Reasigurare şi „fuziunea prin absorbţie“, dar a aprobat şi modificarea Actului constitutiv al societăţii Signal Iduna Asigurare Reasigurare ca urmare a majorării capitalului social şi aprobarea retragerii autorizaţiei de funcţionare a societăţii Signal Iduna Asigurări de Viaţă, produse ca efecte ale fuziunii prin absorbţie“, se arată în comunicatul transmis de ASF.

Din luna iunie a anului 2022, reprezentanţii Signal Iduna au anunţat demararea procesului de integrare a celor două companii achiziţionate de companie, Ergo Asigurări şi Ergo Asigurări de Viaţă. Planurile societăţii au fost încă de la început ca Ergo Asigurări de Viaţă să fie absorbită de Signal Iduna, în timp ce Ergo Asigurări, după preluare, să rămână entitate independentă sub conducerea unui nou consiliu de administraţie aprobat de ASF, format din Tiberiu Maier, în calitate de preşedinte, şi membri Mesut Yetiskul, Mark Osterloff, Mihaela Drugă şi Daniela Casapu-Cârnu.

Astfel, prezenţa a două companii de asigurări în piaţă poziţionează brandul Signal Iduna în două topuri la finalul primelor trei luni din 2023. Signal Iduna Asigurări, fosta Ergo Asigurări, s-a clasat la finalul lunii martie 2023 pe poziţia 10 în topul celor mai mari companii de asigurări generale cu un volum al primelor brute subscrise de 24,1 mil. lei, în timp ce Signal Iduna Asigurare Reasigurare s-a clasat pe poziţia a patra în top 10 cele mai mari companii de asigurări de viaţă la finalul primelor trei luni din 2023, cu un volum al primelor brute susbcrise de 82,2 mil. lei, în creştere cu 44,9% faţă de perioada similară a anului trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO