Bănci și Asigurări

SocGen duce în alte ţări strategia BRD

SocGen duce în alte ţări strategia BRD

Autor: Cristian Hostiuc

12.12.2011, 00:06 793

Grupul financiar francez Société Générale va încerca să replice şi pe alte pieţe unde are bănci strategia comercială şi de retail a BRD, care i-a adus câştiguri importante şi a ajutat-o în criză.

"Ceea ce s-a dezvoltat aici în termeni de strategie, filosofie, marketing şi implementare vrem să replicăm şi pe alte pieţe", a declarat Bernardo Sanchez Incera, numărul doi în Société Générale. "BRD a ajuns un reper în grup." Din acest motiv, grupul francez îl va aduce la Paris începând cu 2 ianuarie pe Sorin Popa, cel care a fost responsabil de restructurarea şi de dezvoltarea BRD după ce francezii au achiziţionat banca românească în 1999. Pieţele prioritare vizate, unde SocGen are bănci, sunt Rusia, nordul Africii şi Cehia.

Popa, 47 de ani, a fost angajat de Société Générale în 1993, la sucursala de la Bucureşti, iar după 1999 a devenit vicepreşedinte al BRD, numărul doi în bancă. După 19 ani în sistemul bancar românesc, Popa vorbeşte într-un scurt interviu despre cum arată lumea locală a afacerilor, unde succese incredibile se împletesc cu dezastre, iar fair-play-ul este combinat cu şantajul. El spune că nu există o soluţie miracol ca să stea cineva în afara crizei. "Criza a arătat faţă ascunsă a unor anumite realităţi, fie româneşti, fie internaţionale."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO