Bănci și Asigurări

Standard & Poor's a redus ratingul băncilor greceşti NBG, EFG, Alpha şi Piraeus la categoria "extrem de speculativ"

Standard & Poor's a redus ratingul băncilor greceşti NBG, EFG, Alpha şi Piraeus la categoria "extrem de speculativ"

Autor: Mihaela Claudia Medrega

15.06.2011, 15:30 3085

Agenţia de rating Standard & Poor's a redus astăzicalificativul băncilor greceşti National Bank of Greece (NBG), EFGEurobank, Alpha Bank şi Piraeus Bank pentru creditele pe termenlung de la "B", la "CCC", cu perspectivă negativă.

Decizia vine după ce luni S&P a retrogradat ratingul Grecieipentru creditele pe termen lung cu trei trepte, de la "B" la "CCC",cel mai slab rating de ţară din lume.

"Retrogradarea reflectă opinia noastră că cele patru bănci seconfruntă cu riscuri semnificative ale portofoliilor lorfinanciare, în special în ceea ce priveşte lichiditate laoperaţiunile interne de retail şi poziţiile de capital", potrivitunui comunicat transmis de agenţia de rating.

Perspectiva negativă a ratingului reflectă posibilitatea cabăncile să fie retrogradate din nou, dacă agenţia consideră că esteprobabilă intrarea instituţiilor financiare respective, conformcriteriilor S&P, în default (incapacitate de plată).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO