Bănci și Asigurări

Statul român vinde din nou titluri Fidelis, cu dobânzi anuale de 7,2% şi 7,8% la lei

Statul român vinde din nou titluri Fidelis, cu dobânzi...

Autor: Roxana Rosu

03.06.2022, 11:07 959

Ministerul de Finanţe a confirmat vineri că va lansa luni, 6 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populaţie, cu dobânzi anuale de 7,2% şi 7,8% la titurile în lei, cu scadenţe de 1 an, respectiv 3 ani.

Titlurile de stat în euro au scadenţe de 1 an şi 2 ani şi dobândă anuală de 1,40%, respectiv 2,30%.

Persoanele fizice pot subscrie în perioada 6 – 21 iunie, prin intermediul bãncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română, B.R.D. – Groupe Société Générale şi Alpha Bank, Titlurile sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti.

Ziarul Financiar a anunţat miercuri, 1 iunie, despre intenţia Ministerului de Finanţe de a lansa noua emisiune.

Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

"Ministerul Finanţelor revine cu o nouă emisiune în cadrul Programului FIDELIS destinată investitorilor persoane fizice. În contextul economic actual, venim în întâmpinarea investitorilor prin oferirea unor dobânzi atractive, prin instrumente de economisire sigure şi avem convingerea că împreună cu partenerii nostri putem asigura succesul unei noi emisiuni de titluri de stat pe piaţa de capital.” a precizat Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

Titlurile de stat destinate populaţiei sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacţionate pe piaţa secundară interbancară. În procesul de subscriere nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obţinute, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital sunt neimpozabile.

Deţinătorii de titluri de stat TEZAUR sau FIDELIS lansate în cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilităţile neridicate la scadenţă, prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO