• Leu / EUR4.9474
  • Leu / GBP5.8404
  • Leu / USD4.7141
Bănci și Asigurări

Ce trebuie să ştie clienţii City Insurance. Brokerii nu mai vând poliţe RCA de la City Insurance, unele service-uri nu mai fac reparaţii cu poliţele acestui asigurător, iar clienţii pot face noi poliţe RCA la alţi asigurători şi să le denunţe pe cele la City

Ce trebuie să ştie clienţii City Insurance. Brokerii nu mai vând poliţe RCA de la City Insurance, unele service-uri nu mai fac reparaţii cu poliţele acestui asigurător, iar clienţii pot face noi poliţe RCA la alţi asigurători şi să le denunţe pe cele la City

Autor: Mircea Nica

21.09.2021, 00:07 6320

♦ În timp ce unele service-uri repară în continuare în baza poliţelor City Insurance, alte unităţi reparatoare nu mai acceptă sau acceptă doar dacă plăteşte clientul şi îşi recuperează ulterior banii de la FGA ♦ Brokerii nu mai vând poliţe RCA de la City Insurance ♦ FGA primeşte cereri de deschidere a dosarelor de daună în baza poliţelor City Insurance ♦ Mădălin Roşu, BAAR: Poliţa RCA poate fi denunţată, dată fiind situaţia City Insurance, dar doar cu dovada că o altă poliţă a fost achiziţionată şi este în vigoare.

Clienţii City Insurance, asigu­ră­tor pentru care urmează fali­mentul, ar putea să plă­tească reparaţiile maşinilor din propriul buzunar, în ca­zul unui accident, dată fiind reticenţa ser­vice-urilor de a mai repara în baza poliţelor RCA emi­se de liderul pieţei. Deşi nu ar fi o pro­ble­mă mare, dacă este vorba de un acci­dent uşor, iar paguba este mică, între­barea este ce se întâmplă în cazul unor accidente com­plexe, cu daune mari, pentru care clienţii ar fi puşi să plătească sume foarte mari.

Reprezentanţii service-ului auto Nesti au spus pentru ZF că nu mai acceptă repa­ra­ţiile în baza poliţelor emise de City Insu­ran­ce, dar totuşi clienţii pot să îşi plătească sin­guri daunele, iar ulterior să recupereze banii de la Fondul de Garan­ta­re a Asiguraţilor (FGA). „Nu mai accep­tăm reparaţiile în baza poliţelor emise de City Insurance. Poate doar dacă clientul îşi plăteşte daunele şi ulterior îşi recuperează banii de la FGA. Practic, dacă există o daună, clientul, care are o poliţă RCA la City Insurance, se duce la FGA pentru constatare, apoi vine la service, unde îşi plăteşte singur repara­ţi­ile, iar ulterior se duce cu o cerere de plată la FGA pentru a-şi recupera banii“, au spus reprezentanţii service-ului citat pentru ZF.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9474
Diferență: 0,004
Ieri: 4.9472
Azi: 4.7141
Diferență: 0,2573
Ieri: 4.7020
Azi: 5.8404
Diferență: 0,0977
Ieri: 5.8347
Azi: 4.8270
Diferență: 2,2778
Ieri: 4.7195