Studiu: Piaţa locală poate să acopere finanţările locale pe termen scurt

8 dec 2017 Autor: Ştefan Stan

În opinia specialiştilor există lichiditate pe piaţă, iar împrumutul, în ciuda tuturor creşterilor şi a scăderilor pe care le-a înregistrat economia în ultimii ani, rămâne un instrument de finanţare viabil.

Potrivit Casei de Avocatură Zamfi­rescu, Racoţi & Partners, prima majorare a ratei cheie este aşteptată în cel de-al doilea trimestru al anului 2018.

Tranzacţiile mari pot atrage atenţia băncilor internaţionale.

Împrumuturile sindicalizate s-au confruntat în ultimii ani cu presiuni venite din mai multe direcţii - fie că vorbim de turbu­lenţe politice, de volatilitate econo­mică sau de criza financiară, însă piaţa locală este în creştere şi există perspective foarte bune pentru a creşte şi mai mult, datorită investiţiilor planificate în domeniul energiei şi al infrastructurii, spune Elena Iacob, partener al firmei de avocatură ZRP.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.12.2017

 
Cuvinte cheie:
piata
, finantare
, locale
, termen
, studiu
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide