Bănci și Asigurări

Studiu PwC citat de ARB: Propunerea ANPC privind rambursarea ratelor la credite în care principalul este egal cu dobânda nu există în niciunul din cele 15 state verificate la nivelul UE. Metodele principale de calcul al ratelor sunt cele practicate şi reglementate în România, ratele egale şi ratele descrescătoare

Studiu PwC citat de ARB: Propunerea ANPC privind...

Autor: Mircea Nica

21.11.2023, 09:30 136

♦ În opt state din cele 15 analizate, respectiv în Austria, Franţa, Grecia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Spania şi Ungaria, ratele egale (anuităţile) reprezintă metoda practicată covârşitor la scară largă.

Propunerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) privind rambursarea ratelor la credite în care partea din principal este egală cu dobânda nu se regăseşte în niciunul din cele 15 state verificate la nivelul UE, potrivit studiului „Modalitatea de calcul al ratelor în statele din Uniunea Europeană“, realizat de PwC şi citat de Asociaţia Română a Băncilor (ARB).

Metodele principale de calcul al ratelor sunt cele practicate şi reglementate în România, respectiv ratele egale (anuităţi) şi ratele descrescătoare, a transmis ARB.

Practica la nivelul Uniunii Europene privind modalitatea de calcul al ratelor arată că toate cele 15 state verificate utilizează cele două metode de rambursare a creditelor reglementate în România, respectiv ratele egale (anuităţile) şi ratele descrescătoare, se menţionează în studiul „Modalitatea de calcul al ratelor în statele din Uniunea Europeană“, realizat de PwC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO