Bănci și Asigurări

Studiu UNSAR-IRES: circa 59% dintre români susţin că incendiul este riscul care îi îngrijorează cel mai mult

Adrian Marin, preşedintele UNSAR

Adrian Marin, preşedintele UNSAR

Autor: Mircea Nica

07.10.2020, 00:00 155

Incendiul este riscul care îi îngrijorează cel mai mult pe circa 59% dintre români, inclusiv în privinţa propriilor locuinţe, potrivit informaţiilor transmise de Uniunea Naţională a Asigurătorilor din România (UNSAR), citând un studiu realizat de Institutul Român de Evaluare şi Strategie (IRES) pentru UNSAR. 

„Rezultatele cercetărilor sociologice realizate la solicitarea UNSAR pot confirma că suntem pe drumul cel bun şi conştientizăm mai bine riscurile la care sunt expuse locuinţele noastre. Protejarea lor ar trebui să fie o prioritate pentru noi toţi, cu atât mai mult cu cât, în ultima vreme, casele ne-au devenit multora dintre noi şi birouri“, a transmis Adrian Marin, preşedintele UNSAR.

Printre alte riscuri care se află în topul temerilor românilor se află cutremurul cu 54%, furtuna şi vijelia cu 40% dintre români, furtul cu 31%, inundaţiile cu 28%, explozia cu 24% şi alunecările de teren cu 16%, potrivit studiului. În acelaşi timp, a crescut şi procentul celor care ştiu că poliţa de asigurare obligatorie a locuinţei (PAD) este obligatorie, de la 81% în 2019 la 87% în 2020. 

Poliţa PAD asigură 3 riscuri catastrofale, cutremur, inundaţii şi alunecări de teren până la limita de 20.000 euro, respectiv 10.000 euro, în funcţie de tipul construcţiei, în timp ce o asigurare facultativă acoperă, în plus, riscuri cum ar fi incendiul, explozia, furtuna, vijelia, furtul sau vandalismul, la sume asigurate care corespund valorii reale a locuinţei.

Totodată, poliţelor facultative li se pot ataşa şi clauze speciale, precum asigurarea instalaţiilor interioare ale clădirii, aparatelor electrice/electronice, bunurilor casabile, dar şi răspunderea civilă faţă de terţe persoane (spre exemplu, faţă de vecini).

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO