Bănci și Asigurări

Subscrieri totale de 2,2 mld. lei pentru Euroins România în 2021. Euroins Insurance Group, grupul-mamă al Euroins România, este prezent în Ucraina, Belarus şi Rusia

Subscrieri totale de 2,2 mld. lei pentru Euroins România...

Autor: Mircea Nica

04.03.2022, 09:00 88

♦ Activele consolidate ale EIG, din Ucraina, Belarus şi Rusia au o pondere de 4% din totalul activelor grupului ♦ Conflictul dintre Rusia, şi Ucraina este dificil de evaluat, dar nu va afecta stabilitatea financiară a grupului Euroins Insurance Group, se arată în raportul grupului bulgar Eurohold.

Euroins România, parte a Euroins Insurance Group (EIG), care aparţine grupului bulgar Eurohold, a încheiat anul 2021 cu un volum al primelor brute subscrise de 2,2 mld. lei (888 mil. leva), consemnând un avans semnifi­cativ de 67%, faţă de anul 2020, potrivit informaţiilor publicate în raportul grupului.

În ceea ce priveşte volumul subscrierilor pe zona RCA, Euroins România a încheiat anul 2021 cu un volum al primelor brute subscrise pe RCA de 2,1 mld. lei, cu peste 68% mai mult faţă de anul 2020. Această linie de business continuă să fie dominantă în portofoliul companiei, ponderea fiind de 96%.

„Pe data de 17 sep­tembrie, City Insurance a încetat să mai emită poliţe de asigurare. Având în vedere starea de faliment a City Insurance, piaţa a reacţionat printr-o creştere semni­fica­tivă a tarifelor RCA. Începând cu data de 24 sep­tem­brie, Euroins Ro­mâ­nia a imple­mentat noi tarife la po­liţele RCA, cu 26% mai mari de­cât cele practicate până atunci. Din data de 1 octombrie, compania a imple­men­tat un nou sistem de comisionare a brokerilor, care a rezultat într-o scădere cu 4% a comisionului mediu oferit brokerilor“, se arată în raportului Eurohold.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO