Bănci și Asigurări

Subţierea bilanţului Romexterra a dus raportul credite/depozite la 54%

Autor: Ciprian Botea

24.11.2011, 00:00 412

Romexterra, care operează pe piaţă sub brandul comercial Nextebank, a ajuns la jumătatea anului la un raport credite/depozite de 57%, faţă de 84% în aceeaşi perioadă din 2010, în condiţiile în care bilanţul băncii a continuat să se micşoreze. Activele administrate de Romexterra au scăzut cu o treime comparativ cu luna iunie a anului trecut, potrivit unui raport publicat de grupul maghiar MKB, acţionarul majoritar al băncii.

Romexterra, un jucător de talie mică pe plan local, s-a confruntat în criză cu probleme semnificative privind calitatea portofoliului de credite, iar subţierea bilanţului vine în contextul în care o mare parte din credite au fost transferate unei firme specializate în recuperarea de creanţe. Banca a renunţat, de fapt, să-şi mai promoveze oferta de credite pe site-ul propriu, informaţii în acest sens putând fi obţinute de clienţi doar în sucursale.

Romexterra a renunţat, în acelaşi timp, la vânzarea de credite negarantate. Strategia grupului maghiar MKB vizează vânzarea subsidiarei locale, care a avut în primele şase luni pierderi de 49 mil. lei după standardele locale de contabilitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO