Bănci și Asigurări

Suma pe care cei trei atacatori ar fi furat-o din sucursala BRD Piteşti, circa 10.000 de lei - surse

Suma pe care cei trei atacatori ar fi furat-o din...

Autor: Departamentul Corespondenţi

08.02.2013, 19:07 380

Suma pe care ar fi furat-o cei trei bărbaţi care au jefuit, vineri seară, o surcursală BRD din Piteşti, după ce au ameninţat-o pe casieră cu un pistol, este de aproximativ 10.000 de lei, au declarat surse judiciare, citate de corespondentului MEDIAFAX.

Potrivit anchetatorilor, din relatările femeii şi din cercetări a reieşit că un bărbat mascat a intrat în sucursala BRD din cartierul piteştean Trivale şi a ameninţat-o pe femeia aflată în unitate cu un pistol.

Ulterior, acesta a sustras o sumă de bani care este aproximată la 10.000 de lei şi a fugit spre o maşină în care îl aşteptau doi complici, toţi trei plecând ulterior cu autoturismul într-o direcţie necunoscută.

Între timp, angajata băncii a acţionat butonul de panică, iar la faţa locului au venit poliţiştii Secţiei 3 Piteşti şi angajaţii firmei de pază.

Potrivit surselor citate, angajata băncii va fi cercetată pentru neglijenţă în serviciu întrucât, din primele cercetări ale poliţiştilor a reieşit că femeia nu şi-ar fi desfăşurat activitatea în condiţii de siguranţă, fiind cu uşa deschisă în timp ce număra banii.

La ora transmiterii acestei ştiri cercetările continuă, iar angajata băncii şi lucrătorii firmei de pază sunt audiaţi de către poliţişti, zona unde a avut loc jaful armat fiind izolată.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, jaful armat a avut loc la sucursala unei bănci din cartierul piteştean Trivale, în urma atacului nicio persoană nefiind rănită.

"Pot să vă confirm că a avut loc un asemenea incident, colegii mei se află la faţa locului şi urmează să stabilească în ce condiţii a avut loc infracţiunea. Tot ce pot să vă spun în acest moment este că nu există persoane rănite şi urmează să se stabilească dacă a fost furată o sumă din bancă şi care este valoarea ei", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, comisar şef Dănuţ Dinu.

Conform primelor date, casiera băncii ar fi fost ameninţată cu un pistol de către un bărbat, iar la atac au participat alţi doi bărbaţi.

Filiala băncii avea contract cu o firmă de pază şi avea camere video de supraveghere, care, potrivit primelor date, sunt funcţionale, urmând ca anchetatorii să vizioneze şi să analizeze imaginile surprinse de acestea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO