Bănci și Asigurări

Surpriză la Viena: Erste a anunţat miercuri seară că Peter Bosek va fi noul CEO al grupului bancar, în locul lui Willi Cernko. „În urma unui proces internaţional de selecţie, consiliul de supraveghere a considerat că Peter Bosek este cel mai calificat candidat”. Erste este deja la al treilea CEO după plecarea lui Andreas Treichel

Peter Bosek, care va prelua poziţia de CEO al Erste începând cu 1 iulie 2024, fiind al treilea şef al grupului austriac în ultimii ani, a mai fost şef pe retail al Erste, iar în ultimii ani a condus Luminor Bank, o bancă cu operaţiuni în statele baltice.

Peter Bosek, care va prelua poziţia de CEO al Erste începând cu 1 iulie 2024, fiind al treilea şef al grupului austriac în ultimii ani, a mai fost şef pe retail al Erste, iar în ultimii ani a condus Luminor Bank, o bancă cu operaţiuni în statele baltice.

Autor: Cristian Hostiuc

04.10.2023, 22:17 1546

Erste Group, care deţine în România BCR, a anunţat miercuri seară la Viena că Peter Bosek va prelua poziţia de CEO, începând cu 1 iulie 2024, înlocuindu-l pe Willi Cernko.

Erste, care este cel mai mare grup financiar din Europa Centrală şi de Est, cu 16 mil. de clienţi şi cu active de 344 mld. euro în 7 ţări, a spus că Peter Bosek a fost ales în urma unui proces internaţional de selecţie.

El a fost şeful pe retail al Erste, iar în ultimii ani a condus Luminor Bank, o bancă cu operaţiuni în statele baltice.

Friedrich Rodler, preşedintele consiliului de supraveghere al Erste, a precizat că Peter Bosek a fost cel mai bun candidat dintre cei evaluaţi. "Ca unul dintre cei mai experimentaţi bancheri pe zona de retail, Peter Bosek va avea ca misiune digitalizarea grupului Erste şi aducerea unui leadership în inovaţie”

Peter Bosek a declarat în urma anunţului oficial: Sunt bucuros să mă reîntorc la Erste, după anii petrecuţi în statele baltice. Bankingul este pasiunea mea şi îmi voi canaliza toată energia pentru a susţine viitorului grupului Erste şi dezvoltările viitoare.

Peter Bosek a lucrat 25 de ani la Erste, este din Viena şi are un doctorat în drept la Universitatea din Viena.

Erste, care a avut o evoluţie spectaculoasă după căderea comunismului în Europa Centrală şi de Est, a avut mai multe schimbări de management la vârf, după plecarea lui Andreas Treichl, cel care a făcut din Erste, a treia bancă din Austria acum 25 de ani, cel mai mare grup din Europa Centrală şi de Est, prin intermediul unor achiziţii în fostele state comuniste.

Bosek este al treilea CEO în ultimii ani.

În România, Erste a cumpărat BCR, pentru care a plătit în final o sumă imensă de 5 mld. euro, care i-a permis intrarea pe piaţa bancară românească.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO