Bănci și Asigurări

SVN Romania recrutează un bancher pentru poziţia de managing partner în cadrul diviziei de consultanţă financiară şi creditare ipotecară

Liviu Fierăstrău, partener asociat SVN Romania/Credit & Financial Solutions

Liviu Fierăstrău, partener asociat SVN Romania/Credit & Financial Solutions

Autor: Cristina Bellu

29.06.2023, 09:39 1335

Compania de consultanţă financiară şi creditare ipotecară SVN Credit Romania, parte din SVN Romania, anunţă numirea lui Liviu Fierăstrău în funcţia de managing partner.

Liviu Fierăstrău se alătură SVN după o carieră de 25 de ani în sistemul bancar românesc, unde a ocupat printre altele funcţiile de director executiv si director coordonator de vânzări în cadrul Bancpost şi Alior Bank.

„Piaţa de creditare din România este sub media din Uniunea Europeană, însă viitorul ciclu de creştere va aduce oportunităţi importante. Ne dorim să ne extindem geografic şi să oferim o gamă mai largă de servicii”, spune Liviu Fierăstrău, partener asociat SVN Romania Î Credit & Financial Solutions

În paralel cu această numire, SVN Credit Romania a mai deschis trei birouri regionale, în Bucureşti, Oradea şi Târgovişte, ajungând astfel la o reţea naţională de cinci puncte de lucru, împreună cu biroul deschis recent în Timişoara.

”Am înregistrat o majorare anuală de 29% a cererilor de credite ipotecare în luna mai, ca urmare a ofertelor mai multor bănci care au lansat credite cu dobândă fixă de sub 6% pe an, ceea ce reprezintă un semnal foarte bun pentru piaţa locală de creditare. Am depăşit cu bine cel mai dificil moment, fără ca piaţa să sufere un seism major, iar lunile următoare ar urma să aducă noi reduceri de dobânzi”, spune Cătălin Marin, managing partner SVN Romania Î Credit & Financial Solutions.

În primele patru luni au fost acordate populaţiei credite noi în valoare de 3,1 miliarde de euro, potrivit celor mai recente date ale Băncii Naţionale, sintetizate de către SVN Romania, în scădere cu 3,7% comparativ cu totalul creditelor luate de români în primele patru luni din 2022.

Dintre creditele noi acordate în ianuarie-aprilie 2023, o cotă de aproximativ 49% este deţinută de creditele ipotecare, sau un total de circa 1,5 miliarde de euro, soldul de credite ipotecare noi fiind în creştere cu 6,2% faţă de rezultatul înregistrat în perioada similară din 2022.

SVN Credit este compania specializată în consultanţă financiară şi finanţări ipotecare din cadrul SVN Romania, una dintre principalele companii de consultanţă imobiliară active pe plan local şi compania cu cea mai extinsă activitate pe segmentul rezidenţial. SVN Romania Î Credit & Financial Solutions a intermediat în 2022 acordarea unui volum de credite ipotecare care s-a ridicat la aproximativ 75 de milioane de euro.

La nivel mondial, SVN International Corp. are peste 200 de birouri în opt ţări şi regiuni, în care activează peste 1.600 de  consultanţi imobiliari şi personal administrativ.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO