Bănci și Asigurări

tbi bank a încheiat un parteneriat cu Inter Broker de Asigurare prin care clienţii pot cumpăra asigurări în rate, inclusiv RCA, cu soluţia Buy Now, Pay Later

tbi bank a încheiat un parteneriat cu Inter Broker de...

Autor: Roxana Rosu

21.03.2023, 11:22 583

tbi bank a încheiat un parteneriat cu Inter Broker de Asigurare în baza  căruia clienţii pot cumpăra asigurări de orice tip în rate, prin intermediul soluţiei Buy Now, Pay Later (BNPL).

În plus, inclusiv persoanele juridice pot cumpăra acum RCA în rate.

Asigurările pot fi achitate în 6 sau 12 rate, indiferent de sumă, de asigurătorul ales sau de perioadă. Poliţa se încheie online, iar în maximum 15 minute poate fi descărcată.

„În România există un deficit semnificativ de protecţie, ceea ce înseamnă că oamenii sunt vulnerabili din punct de vedere financiar atunci când se întâmplă ceva care le afectează maşina, casa, sănătatea sau viaţa, dar asigurările pot reduce semnificativ acest deficit. Deşi în România penetrarea asigurărilor este încă redusă, iar cultura privind protecţia este subdezvoltată în comparaţie cu alte ţări din Europa Centrală şi de Vest, tendinţele arată că oamenii recuperează din urmă pe măsură ce devin din ce în ce mai conştienţi de necesitatea asigurărilor. Parteneriatul cu Inter Broker îşi propune să ajute românii să aibă o mai bună protecţie şi, mai ales în aceste contexte dificile, să reducă efortul financiar în cazul unor situaţii neprevăzute”, spune Ionuţ Sabadac, VP Merchant Solutions, tbi bank.

Inter Broker are peste 10 milioane de poliţe emise, 1,4 milioane de clienţi şi peste aproape 2000 de agenţi de asigurări la nivel naţional.

„Românii sunt din ce în ce mai interesaţi să cumpere asigurări, fie că este vorba despre maşini, locuinţe sau sănătate. Piaţa se maturizează, iar oamenii îşi dau seama că asigurările sunt esenţiale într-o economie dezvoltată, în care riscurile de a pierde devin prea mari pentru a fi ignorate”, spune Carmen Cotrau, Executive Manager, Inter Broker.

Deficitul de protecţie a românilor în faţa unor evenimente nedorite negative se situa în 2021 la 620 de miliarde de lei (126 de miliarde de euro), în creştere cu 5,6% faţă de 2020, arată o analiză realizată de un grup de experţi independenţi pentru Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

Tbi Bank operează în Bulgaria, România, Grecia, Germania şi Lituania. Banca are o reţea proprie de 300+ de sucursale şi parteneriate cu circa 20.000 de comercianţi, la un portofoliu de 2 milioane de clienţi în septembrie 2022.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO