Bănci și Asigurări

Tensiuni la ASF: gestionare frauduloasă a documentelor. DIICOT a fost sesizată de preşedintele ASF

Tensiuni la ASF: gestionare frauduloasă a documentelor. DIICOT a fost sesizată de preşedintele ASF

Nicu Marcu, care a devenit în iunie 2020 preşedinte al ASF, a sesizat DIICOT privind mai multe suspiciuni apărute în spaţiul public şi a cerut, încă de atunci, ca un organ competent să iniţieze verificări în acest sens.

Autor: Mircea Nica

13.01.2021, 00:06 1055

♦ ASF confirmă existenţa unor documente cu erori ♦ Nicu Marcu, preşedintele ASF, a sesizat DIICOT privind mai multe suspiciuni apărute în spaţiul public şi a cerut ca un organ competent să iniţieze verificări în acest sens ♦ Mihaela Cojocaru, director la direcţia de reglementare şi autorizare în cadrul ASF, a fost eliberată din funcţie.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), care are rolul de a supraveghea şi reglementa sectoarele pietei de capital, asigurări şi pensii pri­vate, a confirmat oficial că în cadrul in­sti­tuţiei, în documentele privind su­pra­ve­gherea companiilor din sectoarele mo­ni­torizate, au fost găsite erori prin inter­me­diul cărora anumite companii puteau contesta cu succes eventualele sanc­ţiuni ale ASF, având un avantaj frau­dulos, conform infor­maţiilor trans­mi­se de Daniel Apostol, purtă­to­rul de cuvânt al ASF.

„Pot confirma că ceea ce s-a semnalat în spa­ţiul public este ade­vărat. De altfel, pre­sa a mai semnalat cu mai multe luni în ur­mă fel de fel de ne­reguli sau situaţii care presupun cel puţin con­flicte de in­terese ale unor an­ga­jaţi ai Autorităţii. Ast­fel de sesizări nu au sur­prins actuala con­du­cere a ASF“, a trans­mis Daniel Apostol.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO