Bănci și Asigurări

Tiberiu Mavrodin, propus să preia conducerea Consiliului de administraţie al CEC Bank, în locul Mirelei Călugăreanu, fosta şefă a ANAF

Tiberiu Mavrodin, propus să preia conducerea Consiliului...

Autor: Claudia Medrega

03.06.2022, 12:23 453

Tiberiu Mavrodin, membru în Consiliul de administraţie al CEC Bank, a fost propus să preia conducerea boadului băncii controlată de stat, prin MInisterul Finanţelor, în locul Mirelei Călugăreanu, fosta şefă a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), potrivit unor surse bancare.

O astfel de numire devine oficială printr-un memorandum al ministrului Finanţelor, care să fie aprobat în Guvern.

Mavrodin ar urma să revină astfel pe această poziţie pe care a mai ocupat-o după ce Radu Gheţea a plecat de la conducerea CEC Bank , după mai bine de un deceniu. Mavrodin a fost anterior secretar de stat în Ministerul Finanţelor şi şeful Trezoreriei statului în guvernarea PSD.

Mirela Călugăreanu, care a fost preşedinte al ANAF din vara anului 2019 şi până în acest an, cu rang de se­cre­tar de stat, a devenit în 2020 şi preşe­din­te al Consiliului de administraţie al CEC Bank.

Acum noul şef al ANAF este Lucian Heiuş, deputat PNL, iar Mirela Călugăreanu, a fost votată recent de Parlament în funcţia de consilier de conturi în cadrul Curţii de Conturi.

CEC Bank are conducere dualistă, respectiv un Consiliul de Administraţie şi un Comitet de Direcţie, director general (CEO) al băncii fiind Bogdan Neacşu.

CEC Bank, instituţie de credit deţinută de stat, aflată pe locul 7 în topul celor mai mari 10 bănci de pe piaţa românească după active, a ra­por­tat pen­tru 2021 un profit net pre­li­minar de 355 mil. lei, în creş­tere cu 5,1% faţă de nivelul din 2020. Anul 2021 a fost al treilea an con­se­cu­tiv în care banca a ra­por­tat rezul­ta­te re­cord pen­tru ulti­mii 15 ani, peste ţintele din bu­get, potrivit infor­ma­ţiilor transmise.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO