Bănci și Asigurări

Ţiriac Leasing a finanţat bunuri în valoare de 71 mil. € în primele nouă luni ale anului

Ţiriac Leasing a finanţat bunuri în valoare de 71 mil....

Autor: Anelis Baciu

20.12.2016, 00:03 163

Ţiriac Leasing, divizia de leasing financiar a grupului Ţiriac, a finanţat în perioada ianuarie-septembrie a acestui an achiziţii de bunuri în valoare de 70,8 milioane de euro, cifră care o plasează pe locul şapte în clasamentul firmelor locale de leasing.

Nivelul din primele nouă luni ale anului este similar cu cel înregistrat pe întreg anul 2015. De altfel, compania şi-a propus ca finanţările să depăşească în acest an pragul de 100 milioane de euro. Pentru a susţine creşterea, compania şi-a extins reţeaua de vânzare până la nouă sucursale.

Peste 80% din finanţările acordate de Ţiriac Leasing au avut ca destinaţie achiziţia de auto­turisme şi vehicule comer­cia­le uşoare. Oferta standard a Ţiriac Leasing prevede un avans minim de 15% din partea cli­entului, o dobândă de 5% pe an şi un comision de acordare de 2,5%. Perioada de finanţare este cu­prin­să între unu şi cinci ani. Termenii ofertei se pot schimba în funcţie de ofer­tele speciale în vi­goare la momentul soli­ci­tă­rii de finanţare şi în func­ţie de bonitatea cli­entului.

Potrivit celor mai re­cente date, de la jumă­ta­tea anului valoarea bu­nu­rilor finanţate de com­paniile de leasing ajungea la un miliard de euro, cu circa 25% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO