Bănci și Asigurări

Topul celor mai mici dobânzi la credite de nevoi personale din România în luna februarie

Topul celor mai mici dobânzi la credite de nevoi...

Autor: Alex Ciutacu

21.02.2020, 07:30 1898

Dobânzile practicate de cele mai mari zece bănci din România la creditele în lei pentru populaţie în luna februarie pleacă de la 8,64% şi pot ajunge până la 15,99%, în cazul unui credit de nevoi personale standard de 20.000 de lei pe o perioadă de cinci ani, cu dobândă fixă, fără virare venit sau alte produse, potrivit datelor colectate de ZF de pe platforma Finzoom.

Astfel, Garanti BBVA, subsidiara locală a Garanti BBVA Turcia, practica în luna februarie o dobândă standard de 8,64% la creditele de consum în lei cu dobândă fixă pe o perioadă de cinci ani, cea mai mică dintre primele zece bănci mari din piaţă. Creditorul ocupa poziţia a 10-a în topul băncilor după active pe datele din 2018.

Creditorul elen Alpha Bank se situează pe poziţia a doua, cu o dobândă de 9% la creditele de nevoi personale în lei, pe exemplul reprezentativ de 20.000 de lei.

În acelaşi timp, ING Bank, subsidiara locală a grupului olandez cu acelaşi nume, se situează pe locul trei în luna februarie, cu o dobândă de 9,75%. CEC Bank, singura bancă a statului român din top 10 bănci pe piaţa locală, practică o dobândă de 10,4%.

În acelaşi timp, BCR, a doua cea mai mare bancă din Româna, controlată de austriecii de la Erste, oferă o dobândă de 10,74%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO