Bănci și Asigurări

Topul Global Finance al celor mai sigure bănci din regiune: BRD este prima bancă din România în top, pe locul 7

Topul Global Finance al celor mai sigure bănci din...

Autor: Corina Zamfir

18.09.2017, 13:48 10115

BRD Groupe Société Générale este cea mai sigură bancă din România şi cea de-a şaptea în topul celor mai sigure bănci din Europa Centrală şi de Est, iar BCR ocupă poziţia a opta în acelaşi top, potrivit clasamentului anunţat de revista americană Global Finance.

Este cel de-al patrulea premiu consecutiv «Safest Bank in Romania» pe care BRD îl primeşte de la Global Finance, după distincţiile similare primite în 2014, 2015 şi 2016.

Clasamentul a fost întocmit pe baza unei evaluări a ratingurilor pentru datoria în valută pe termen lung – acordate de Moody’s, Standard & Poor’s şi Fitch – şi a activelor celor mai mari 1000 de bănci din lume.

“Acest premiu vine pentru banca noastră ca o încurajare de a progresa şi a ne îndeplini cât mai bine rolurile: finanţarea economiei, facilitarea tranzacţiilor între actorii economici şi păstrarea în siguranţă a activelor financiare ale clienţilor - particulari sau companii”, a declarat François Bloch, Directorul General al BRD.

Înfiinţată în 1987, revista Global Finance este specializată în finanţe şi bănci. Revista americană alcătuieşte în fiecare an clasamente ale performanţelor băncilor şi ale altor furnizori de servicii financiare din toată lumea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24