Bănci și Asigurări

Turcii de la Credit Europe plătesc 8% pe an la depozitele în lei constituite pe internet

Autor: Cristina Rosca

10.05.2011, 12:50 367

Credit Europe Bank, o bancă detalie medie controlată de miliardarul turc Husnu Ozyegin, plăteştebonusuri de până la un punct procentual pe lângă dobânda standardla depozitele constituite prin intermediul platformei de internetbanking.

Astfel, dobânda la un depozit în lei pe trei luni ajunge la 8% pean, unul dintre cele mai ridicate niveluri de pe piaţă. Dobândastandard este de 7% pe an, la care se adaugă un bonus de un punctprocentual. Pentru un depozit pe trei luni în euro bonusul este dejumătate de punct procentual, dobânda ajungând la 3,5% pean.

Bancherii încearcă prin acestebonusuri să îşi determine clienţii să utilizeze canalelealternative în locul agenţiilor trandiţionale, inculsiv BCR, ceamai mare bancă locală, având o politică similară de bonusuri ladobânzi. Majoritatea băncilor percep comisioane mai mici pentruoperaţiunile derulate prin platformele de internet banking faţă decele la ghişeu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO