Bănci și Asigurări

Un nou maxim pentru actiunile BRD

05.11.2004, 00:00 14

Actiunile BRD au atins ieri un nou maxim pentru ultimul an de tranzactionare la nivelul pretului de 32.500 lei/actiune. Titlurile bancii au castigat 2,5%, ultima tranzactie perfectanud-se la pretul de 32.300 lei/actiune.
Brokerii spun ca pe langa posibilitatea ca banca sa raporteze rezultate in crestere la noua luni, situatie de altfel asteptata de piata, presiunea la cumparare de pe actiunile BRD fiind posibil sa se datoreze si interesului unor fonduri de investitii pentru aceste titluri. "Poate exista o cerere mai mare pentru actiunile BRD nu numai pe seama raportarii unor rezultate bune la noua luni, ci si pe seama interesului mai ridicat al unor fonduri de investitii pentru titlurile respective" a declarat Marcel Murgoci, directorul de operatiuni la societatii de brokeraj Estinvest. Acesta considera ca este posibil ca si in cursul sedintei de ieri principalii cumparatori sa fi fost fonduri de investitii. Actiunile BRD au fost cele mai tranzactionate de pe piata, cu un rulaj de 17,6 miliarde de lei.
Actiunile BRD au depasit deja pragul de 1 dolar/pe actiune, este posibil sa-l depaseasca si pe cel de 1 euro pana in primavara ? "Totul depinde de rezultatele la 9 luni si de cele de la sfarsitul anului, per ansamblu de situatia economico - financiara a bancii si de increderea pe care o au unii investitori in aceasta societate. Piata noastra este una emergenta si suntem a doua  ca populatie dupa Polonia dintre cele care au intrat in primul val in Uniunea Europeana sau , vor intra in al doilea val, in cazul nostru, si multi investitori isi vor orienta atentia asupra pietei de capital de la noi, tinand cont de potentialul de crestere pe care il au actiunile anumitor companii comparativ cu altele din domenii similare din tarile care au intrat in primul val " a spus Marcel Murgoci. Oricum, mai conteaza, referitor la faptul daca actiunile BRD vor atinge pragul de 1 euro pana in primavara ,si evolutia euro , pentru ca " nu se stie niciodata, poate il vor atinge chiar mai repede, daca  mai scade euro " a adaugat  Murgoci.
Actiunile Bancii Carpatica au inchis sedinta la acelasi pret de miercuri, de 7.700 lei/actiune. Tranzactiile cu aceste titluri au insumat 1,1 miliarde de lei. O stagnare au inregistrat si actiunile celeilale banci listate pe Bursa, Banca Transilvania, ultima tranzactie cu aceste tiluri perfectandu-se la pretul de 8.150 lei/actiune, la fel ca in sedinta precedenta. Valoarea tranzactiilor a fost de 5,3 miliarde de lei. catalin.ciocan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24