Bănci și Asigurări

UniCredit Bank a raportat un profit de 109 milioane lei în T1. Rata creditelor neperformante, inclusiv expunerile cu improbabilitate de achitare integrală a obligaţiilor din credite, s-a situat la 14,74%

Răsvan Radu, CEO al UniCredit Bank

Răsvan Radu, CEO al UniCredit Bank

Autor: Roxana Rosu

12.05.2016, 00:06 202
UniCredit Bank a obţinut un profit net consolidat de 108,7 milioane de lei (24,3 mil. euro) în primul trimestru din 2016, dublu faţă de primul trimestru al anului anterior, în timp ce veniturile operaţionale au urcat cu 5,5%, la 393,3 milioane de lei (88,1 mil. euro), a anunţat banca.
 
Evoluţia a fost susţinută în principal de majorarea volumelor de credite şi depozite faţă de perioada similară din 2015. În acelaşi timp, cheltuielile operaţionale au atins nivelul de 198 milioane de lei (44,3 milioane de euro), în condiţiile în care grupul bancar a continuat să îşi monitorizeze costurile.
 
„Am început anul cu evoluţii foarte bune atât în segmentul de companii, cât şi în cel de retail - unde, aşa cum am anunţat încă de anul trecut, urmărim o accelerare a activită­ţii şi o creştere a cotei de piaţă“, a afirmat Răsvan Radu, country chairman al UniCredit în România şi CEO al UniCredit Bank.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO