Bănci și Asigurări

UniCredit transferă divizia din Europa Centrală şi de Est, din care face parte şi banca din România, de la Viena la Milano

UniCredit este cel mai mare jucător în Europa Centrală şi de Est

UniCredit este cel mai mare jucător în Europa Centrală şi de Est

Autor: Cristian Hostiuc

03.10.2016, 00:06 810
Grupul italian UniCredit a anunţat vineri încheierea trans­ferului diviziei Europei Centrale şi de Est de la Bank Austria, cu sediul la Viena, la UniCredit Holding, cu sediul la Milano. Operaţiunile din România ale UniCredit fac parte din această divizie.
 
Toate băncile UniCredit din această zonă vor avea ca acţionar UniCredit în loc de Bank Austria. UniCredit a cum­părat Bank Austria acum mai bine de un deceniu, într-o tran­zacţie care a vizat şi HVB, a doua bancă germană la vremea respectivă.
 
În vara acestui an, UniCredit a anunţat o reorganizare a tuturor operaţiunilor, inclusiv în Europa Centrală şi de Est.
 
Această reorganizare a permis simplificarea structurii de ma­nagement şi întărirea mo­dului de funcţionare sub supervizarea direc­to­rului general al gru­pului, Gianni Franco Papa, a anunţat banca.
 
Divizia din Europa Cen­trală şi de Est va fi condusă în con­tinuare de Carlo Vivaldi, care va avea trei adjuncţi, Andrea Diamanti, res­pon­sabil pe zona de cor­porate şi invest­ment banking, Ivan Vlaho, şeful ope­ra­ţiu­ni­lor pe retail şi Jan Tronicek, şeful diviziei de private banking.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO