Bănci și Asigurări

Uniqa Asigurări şi Uniqa Asigurări de Viaţă au ajuns la subscrieri totale de 108,6 mil. euro în anul 2022, în creştere cu 6,3%. Profitul brut a crescut cu 68%

Uniqa Asigurări şi Uniqa Asigurări de Viaţă au ajuns...

Autor: Mircea Nica

01.03.2023, 17:45 71

Volumul cumulat al primelor brute subscrise de cele două companii Uniqa a crescut cu 11,7% în ultimii 4 ani Pe zona nonauto subscrierile au crescut cu peste 50% din 2019 până în 2022, în timp ce asigurările de viaţă au crescut cu peste 72% în ultimii 4 ani Profitul brut din 2022 este mai mult decât dublu faţă de cel consemnat în urmă cu patru ani.

Uniqa Asigurări şi Uniqa Asigurări de Viaţă, companii care activează pe piaţa din România sub umbrela grupului austriac Uniqa, au ajuns la un volum cumulat al subscrierilor de 108,6 mil. euro la finalul anului 2022, în creştere cu 6,3% faţă de anul 2021, în timp ce profitul net a consemnat cel mai mare ritm de creştere din ultimii patru ani, respectiv 68%, până la 8,4 mil. euro, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Uniqa.

"Parcursul UNIQA în 2022 a validat aşteptările noastre din perspectiva evoluţiei activităţii companiei. Avem în faţă un an cu multe provocări, declanşate de factori sociali şi economici care şi-au pus deja amprenta asupra nevoilor clienţilor, a modului în care aceştia îşi stabilesc priorităţile şi iau deciziile cu privire la aspectele importante din viaţa lor. Mai mult decât atât, evenimentele din ultima perioadă aduc în prim-plan riscurile legate de dezastrele naturale cauzate de cutremure şi ne arată o dimensiune a impactului ce poate genera pierderi majore la nivel uman şi material", a transmis Paul Cazacu, preşedinte directorat - CEO al Uniqa Asigurări.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO