Bănci și Asigurări

Uniunea Transportatorilor: Persoanele fizice şi companiile care şi-au amânat ratele au istoric negativ la CRC. BNR: Obligaţiile de plată ale acestor debitori nu sunt consemnate la CRC ca sume restante

Uniunea Transportatorilor: Persoanele fizice şi...

Autor: Mircea Nica

06.07.2020, 00:00 368

Ordonanţa de Urgenţă 37/2020, prin care debitorii pot beneficia de facilitatea de suspendare a obligaţiei de plată a ratelor la instituţiile financiare bancare şi nebancare, a dus la o raportare cu istoric negativ al acestora în urma obligaţiei de raportare a creditelor suspendate în cadrul Centralei Riscului de Credit (CRC), potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Uniunii Naţionale a Transporatorilor Rutieri din România (UNTRR). 

„Între 30 martie şi 31 mai clienţii persoane fizice şi juridice au putut să-şi suspende creditele conform OUG 37/2020 şi nu s-a făcut nicio raportare în Centrala Riscului de Credit. 

De ce BNR a venit de la 1 iunie cu o astfel de prevedere prin care sunt raportaţi negativ toţi debitorii care au apelat la OUG 37/2020 şi care le va afecta posibilitatea de a accesa o finanţare în următorii 7 ani? Reamintim că odată înscris în baza de date a CRC, informaţiile furnizate vor fi menţinute automat, pentru o perioadă de 7 ani“, susţin reprezentanţii UNTRR. Astfel, Uniunea Transportatorilor solicită Guvernului şi BNR să nu transforme toţi debitorii care au aplicat pentru amânarea ratelor la credite în clienţi nebancabili. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO