Bănci și Asigurări

Universitatea Politehnică primeşte 25 mil.euro de la BEI pentru construcţia unei noi clădiri în care va reloca trei facultăţi din campusul Polizu

Universitatea Politehnică primeşte 25 mil.euro de la...

Autor: Roxana Rosu

09.07.2019, 10:39 1254

Banca Europeană de Investiţii va finanţa cu 25 milioane de euro un proiect de modernizare derulat de Universitatea Politehnică Bucureşti, fondurile urmând să acopere şi construcţia unei noi clădiri în care vor fi relocate trei facultăţi care îşi desfăşoară acum activitatea în campusul Polizu.

Cele trei facultăţi care vor fi relocate în campusul  Noul Local de pe Splaiul Independenţei sunt Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, Facultatea de Inginerie Aerospaţială şi Facultatea de Inginerie Medicală. Suprafaţa noii infrastructuri va fi de peste 30.000 de mp.

În prezent, Universitatea Politehnica are în componenţă 15 facultăţi, distribuite în trei campusuri (Noul Local, Polizu şi LEu). În campusul Noul Local sunt deocamdată 11 facultăţi.

Acordul de finanţare este susţinut de Fondul European pentru Investiţii Strategice, parte a “Juncker Plan” şi va genera 1000 de locuri de muncă pe parcursul aplicării lui.

”Această primă operaţiune a BEI care vine în sprijinul învăţământului superior românesc este implementată mulţumită garanţiei oferite de Planul de Investiţii al Europei. Proiectul va contribui la creşterea nivelului de calitate al serviciilor oferite de universitate, care se confruntă cu subfinanţare în România. Acesta va creşte calitatea studiilor pentru peste 5000 de studenţi şi va îmbunătăţi activităţile de cercetare cu scopul creşterii nivelului de competitivitate al sistemului educaţional din România şi al economiei naţionale”, a spus Andrew McDowell, vicepreşedinte BEI.

La rândul lui, Mihnea COstoiu, rectorul UPB, a precizat că proiectul va încuraja alte investiţii similar la alte universităţi.

„După doi ani de negocieri, ne bucurăm să fim prima instituţie din România care primeşte acest tip de finanţare. Proiectul va veni atât în sprijinul universităţii, cât şi în sprijinul cercetării şi economiei naţionale. Credem că aceasta este o contribuţie demnă de cea mai mare universitate tehnică din ţară. Cu peste 30.000 de metri pătraţi dedicaţi educaţiei şi cercetării, mii de studenţi şi sute de angajaţi vor beneficia de această investiţie în infrastructură. Le mulţumesc reprezentanţilor Băncii Europene de Investiţii şi Fondului European pentru Investiţii Strategice pentru deschiderea pe care au arătat-o în colaborarea cu universitatea noastră”. ”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO