Bănci și Asigurări

UNSAR: despăgubiri de 5 mil. lei plătite în 2022 în baza poliţelor de asigurare facultative de locuinţă, după o avarie la conductele de apă

UNSAR: despăgubiri de 5 mil. lei plătite în 2022 în...

Autor: Mircea Nica

11.10.2023, 00:00 54

O avarie semnificativă produsă la conductele de apă a cauzat anul trecut pagube importante mai multor locuinţe, pentru care s-au plătit despăgubiri de aproape 5 mil. lei în baza poliţelor de asigurare facultative dedicate, potrivit informaţiilor transmise de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare Reasigurare (UNSAR). Avariile accidentale produse la instalaţiile de apă de conductă domină topul celor mai frecvente riscuri pentru care s-au plătit despăgubiri de peste 51% din totalul dosarelor de daună despăgubite anul trecut în baza asigurărilor facultative pentru locuinţe.

 Clasamentul este completat de furtuni (11% din totalul dosarelor), inundaÅ£ii ca fenomen natural (9%), de prejudicii produse terÅ£ilor (5%) ÅŸi de incendii (5%). "Studiile arată că doar 4 din 10 proprietari sau viitori proprietari de locuinÅ£e ÅŸtiu că avariile instalaÅ£iilor interioare ale clădirii pot fi acoperite în baza unei asigurări facultative de locuinţă. AÅŸadar, vom intensifica acÅ£iunile de informare cu privire la beneficiile asigurărilor dedicate locuinÅ£elor, pentru ca oamenii să poată lua decizii în cunoÅŸtinţă de cauză", a declarat Alexandru Ciuncan, preÅŸedinte&director general al UNSAR.

Avariile accidentale produse la instalaţiile de apă de conductă domină topul celor mai frecvente riscuri pentru care s-au plătit despăgubiri de peste 51% din totalul dosarelor de daună despăgubite anul trecut în baza asigurărilor facultative pentru locuinţe. Clasamentul este completat de furtuni (11% din totalul dosarelor), inundaţii ca fenomen natural (9%), de prejudicii produse terţilor (5%) şi de incendii (5%). "Cu siguranţă, o asigurare potrivită locuinţei pe care o deţinem va face diferenţa în diverse situaţii nefericite care ne pot afecta pe fiecare dintre noi", a adăugat Alina Bărbulescu, Specialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR. Asigurarea facultativă pentru locuinţă oferă un nivel suplimentar de protecţie faţă de cea obligatorie PAD, acoperind, în plus faţă de dezastrele naturale, şi alte riscuri, precum: incendiu, explozie, căderi de corpuri, inundaţii produse de avarii ale instalaţiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, precum şi alte situaţii neprevăzute ñ inundaţii produse vecinilor, defecţiuni ale centralei termice, daune la bunurile electronice / electrocasnice etc.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO