Bănci și Asigurări

Valoarea finantarilor Romexterra Leasing a scazut cu 21%

20.02.2007, 19:13 26

Romexterra Leasing, subsidiara a Romexterra Bank, a finantat anul trecut contracte in valoare de 22 milioane de euro, in scadere cu 21% fata de nivelul de 28 milioane de euro din 2005. "Aceasta evolutie a activitatii in 2006 a fost determinata de schimbarea strategiei de piata a Romexterra Leasing ca urmare a orientarii catre noi piete cat si de corelare a acesteia cu strategia grupului Bayerische Landes Bank", a declarat pentru ZF Irina Paunescu, vicepresedinte al Romexterra Leasing.
Compania a incheiat anul trecut 987 de contracte, cu 34% mai mult decat in 2005. Banca maghiara MKB, membra a grupului financiar german Bayern LB, a preluat in luna octombrie a anului trecut un pachet de control de 55,36% din actiunile Romexterra, la un pret de 6 lei pe actiune.
"In anul 2006 am avut o cota de piata de aproximativ 1% dintr-o piata estimata la 2,5 miliarde de euro, urmand ca in urmatorii ani sa atingem o cota de piata de 4-5%, in corelatie cu strategia societatii elaborata pe termen mediu si lung. Pentru anul 2007 ne-am propus dublarea cotei de piata", a spus Paunescu. Compania a fost infiintata in ianuarie 2003, fiind specializata in finantarea pentru piata interna si leasing cross-border de echipamente, in mod special echipamente de foraj si extractie petroliera.
"Incepand din anul 2007 va intra si pe piata real estate cu o oferta dedicata imobilelor cu destinatie comerciala", a explicat Paunescu.
"Avem ca obiectiv promovarea produsului leasing financiar la nivel national prin dezvoltarea retelei teritoriale existente si promovarea de noi produse si servicii atat unitare cat si impreuna cu Romexterra Bank", a adaugat Paunescu. Ea crede ca prin prisma aderarii, piata de leasing din Romania se situeaza pe un trend ascendent, tinzand spre o piata matura in continua dezvoltare si specializare.
"Tendinta va fi de crestere a finantarilor de echipamente si real estate, fara ca volumul inregistrat de piata auto sa fie afectat", crede Paunescu. Romexterra Leasing IFN are un capital social de 7,5 milioane de euro, iar actionarul principal este banca Romexterra, care detine o participatie de 88%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO