Bănci și Asigurări

Vânzările Carpatica Asig au crescut în ianuarie cu 65%, la 89 milioane lei

Vânzările Carpatica Asig au crescut în ianuarie cu...

Autor: Raluca Ghinea

22.02.2016, 11:36 269

În ianuarie 2015, asigurătorul a realizat vânzări de 54 milioane lei.

Carpatica Asig a subscris în prima lună a acestui an 260.902 de poliţe, cu peste 43% mai mult faţă de cele 182.355 de poliţe subscrise în perioada similară a anului trecut.

Totodată, compania a plătit despăgubiri de 42 milioane lei, în creştere cu 20% faţă de ianuarie 2015.

"Rezultatele înregistrate în ultima parte a anului trecut şi la începutul lui 2016 demonstrează că obiectivele, pe care actuala conducere a companiei le-a stabilit odata cu preluarea mandatului, la începutul lunii septembrie 2015, sunt realizabile. Principala noastră preocupare este legată, în continuare, de eficientizarea activităţii de gestionare a daunelor, de la constatare şi până la plata acestora, şi de consolidare a relaţiei cu clienţii noştri", a declarat într-un comunicat directorul general al Carpatica Asig, Liviu Stoicescu.

ASF a anunţat la finele lunii ianuarie că va aplica măsurile de rezoluţie în cazul societăţii Carpatica Asig pentru a evita efectele negative asupra stabilităţii financiare a pieţei asigurărilor, urmând să întocmească planul în maxim 6 luni şi a desemnat Fondul de Garantare a Asiguraţilor ca administrator temporar.

Compania a avut în derulare un plan de redresare, aprobat de ASF în septembrie anul trecut, valabil până la finele anului, însă nu a respectat termenele, iar autoritatea de supraveghere s-a arătat sceptică cu privire la investitorul interesat să preia societatea.

Firma de asigurări trebuia să atragă un credit subordonat de minim 30 milioane lei şi să încheie o tranzacţie cu un investitor strategic până la 15 decembrie.

Carpatica Asig a anunţat la mijlocul lui ianuarie că a demarat o procedură de due dilligence, prin care compania va fi evaluată financiar, comercial şi operaţional de către investitorul strategic interesat de preluarea societăţii, în baza unui memorandum semnat pe 21 decembrie.

Consiliul ASF a aprobat pe 9 februarie realizarea unei evaluări a activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii ale asigurătorului de către un auditor financiar, după cum prevede legea privind redresarea şi rezoluţia asigurătorilor.

Carpatica Asig va realiza atât procedura de selecţie, cât şi contractarea auditorului, în conformitate cu prevederile Normei nr. 6/2016.

Evaluatorul independent va trebui să realizeze o evaluare corectă, prudentă şi realistă a activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii ale asigurătorului, ca etape premergătoare aplicării măsurilor de rezoluţie.

Consiliul de Administraţie al companiei, împreună cu Fondul de Garantare a Asiguraţilor, desemnat de ASF ca administrator temporar, a fost mandatat să finalizeze procedura de atragere de capital şi să încheie procesul de due diligence, după anunţul autorităţii de aplicare a măsurilor de rezoluţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO