Bănci și Asigurări

Video ZF Live. Mihai Popescu, Ergo Asigurări: Sunt câteva linii în asigurări de viaţă care ar putea să reprezinte oportunităţi importante de business

Autor: Cristina Bellu

01.02.2017, 00:05 528

Asigurările de grup vor continua să reprezinte o oportunitate de business pentru companiile de asigurări de viaţă şi în acest an, în condiţiile în care beneficiile pentru angajaţi oferite sub formă de asigurări tind să joace un rol din ce în ce mai important în relaţia dintre un angajator şi angajat, a declarat Mihai Popescu, director general al Ergo Asigurări de Viaţă, în cadrul emisiunii ZF Live.

„Sunt câteva domenii în asigurări de viaţă care ar putea să reprezinte oportunităţi importante în business. Mă refer în particular la asigurările de grup. Beneficiile pentru angajaţi oferite sub formă de asigurări de grup tind să joace un rol din ce în ce mai important în relaţia dintre un angajator şi angajat“, a explicat Mihai Popescu. Asigurările de grup se referă în principal la poliţe de viaţă sau de sănătate achiziţionate de angajatori pentru angajaţi. Asigurările de sănătate de grup au fost cel mai dinamic segment din piaţa locală de asigurări anul trecut, acestea urcând cu peste 20%, până la nivelul de 130 de milioane de lei.

În opinia acestuia, deductibilitatea pentru asigurările de sănătate repre­zintă un factor important în angrenarea dezvoltării segmentului de asigurări.

„În mod tradiţional, beneficiile fiscale aduc un argument în plus atunci când trebuie să faci o decizie de achiziţie. În perspectiva imediată consider că mulţi antreprenori se vor preocupa în a găsi modalităţi de motivare şi de recompensare eficientă a angajaţilor, de aceea cred că vom vedea o schimbare importantă în abordarea privind asigurările de grup.“

Ergo Asigurări de Viaţă şi-a dublat afacerile pe parcursul anului trecut şi a ajuns la un nivel al primelor brute subscrise de circa 80 de milioane de lei, creşterea fiind datorată în mare parte creşterii numărului de parteneri, dar şi faptului că 2016 a fost un an bun pentru reluarea creditării.

„Pe linia asigurărilor de viaţă com­pa­nia a înregistrat o performanţă peste aşteptări, în 2016 a fost un an foarte bun pentru reluarea creditării, iar băn­cile cu care lucrăm ne-au catalizat şi no­uă dezvoltarea, astfel încât rezul­tate­le de la sfârşitul primului semestru (42 mil. lei subscrieri - n. red.) sunt ase­mă­nă­toa­re şi cu rezultatele de la sfâr­şitul a­nu­lui. Practic am dublat afacerile faţă de anul anterior“, a declarat Mihai Po­pes­cu.

Ca strategie de dezvoltare Mihai Popescu apreciază că Ergo Asigurări doreşte o dezvoltare consecventă pe termen lung.

„Nu căutăm să acaparăm jumătate din piaţă imediat. Considerăm că dezvoltarea pe termen lung aduce beneficii tuturor părţilor implicate. După Grecia şi Polonia, România reprezintă o piaţă cu potenţial important pentru grup, pentru că aici sunt peste 20 milioane de locuitori, avem o direcţie de convergenţă cu celelalte ţări din UE, iar acest lucru face să beneficiem de apetitul de investiţii al grupului“

Segmentul asigurărilor RCA este un domeniu la care compania se uită cu mare atenţie şi unde intenţionează să investească în perioada următoare.

„RCA este o parte importantă în piaţă şi orice companie de asigurări ar trebui să participe la acest segment. Din punct de vedere al priorităţilor companiei, pentru noi RCA reprezintă o linie de business la care ne uităm cu mare atenţie şi sperăm ca în perioada următoare să intrăm în această piaţă şi să devenim un jucător activ“, a concluzionat Mihai Popescu.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO