Bănci și Asigurări

ZF Live. Claudiu Ghebaru, business strategy consultant: Akcenta, firmă specializată în tranzacţii de schimb valutar şi plăţi internaţionale, aşteaptă tranzacţii de 500 mil. euro în 2018

Autor: Alexandra Cepăreanu

04.10.2018, 00:05 417

♦ Fintech-ul Akcenta înregistrează anual un volum de schimburi valutare şi plăţi internaţionale în valoare de 4,5 mld. euro. Compania aşteaptă anul acesta o creştere de 10% a acestui volum, până la 5 mld. euro.

Compania cehă Akcenta, specializată în plăţi externe şi tranzacţii de schimb valutar, mizează pentru sfârşitul anului 2018 pe un volum al tranzacţiilor de 500 mil. euro şi circa 3.500 de clienţi, a spus Claudiu Ghe­baru, business strategy consultant la Ak­centa, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Anul trecut Akcenta a înregistrat pe piaţa locală un volum al tranzacţiilor de aproximativ 300 mil. euro, cu 2.400 de clienţi. „La nivel de grup, Akcenta a înregistrat în fiecare an un volum de schimburi valutare şi plăţi internaţionale în valoare de 4,5 miliarde de euro şi a avut peste 33.000 de clienţi, iar pentru anul acesta aşteptăm un volum de 5 miliarde de euro“, a spus Claudiu Ghebaru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO