Bănci și Asigurări

ZF Live. Fondatorii Lendrise Marketplace: Vom lansa o platformă de împrumuturi online. Ţintim 1% din piaţa creditelor de consum

Autor: Roxana Rosu

18.08.2015, 00:06 2449

Marius Bălăceanu şi Ioan Cora, cei doi fondatori ai companiei Lendrise Marketplace, cu sediul în Palo Alto, vor lansa în octombrie, în România, proiectul-pilot al unei platforme de împrumuturi online, prin care clienţii locali pot solicita şi primi finanţare direct de la investitori americani.

„Practic, clientul face o cerere pe platformă pentru 10.000 lei de exemplu, noi verificăm clientul, calculăm scoringul în baza căruia se stabileşte dobânda, iar investitorul decide dacă finanţează sau nu. Primele credite vrem să le dăm în octombrie, iar după primele 12 luni targetăm 1% din piaţa de credite de con­sum negarantate, res­pectiv 10.000 credite, cu o valoare medie de 15.000 lei“, a spus Ma­rius Bălăceanu la ZF Live.

Cei doi fondatori au spus că sunt în discuţii pentru a primi o finan­ţare de 5 milioane de dolari.

Valoarea maximă a împrumutului va fi de 20.000 lei, iar cea minimă de 3.000 lei, pe o perioadă de 1-3 ani, cei doi antreprenori calculând că la un scor maxim de 850 puncte la Biroul de Credit dobânda propusă ar fi de 6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO