Burse - Fonduri mutuale

5 ianuarie va fi prima zi de tranzacţionare din 2015

5 ianuarie va fi prima zi de tranzacţionare din 2015

Autor: Roxana Pricop

04.12.2014, 00:04 432

Bursa de Valori Bucureşti (BVB), principalul operator de piaţă, a anunţat programul după care va funcţiona în perioada sărbătorilor de iarnă.

Astfel, în zilele de 24 decembrie, ajunul Crăciunului, şi de 31 decembrie, ajunul Anului Nou, nu se vor face tranzacţii la bursă, potrivit unei decizii a BVB. De asemenea, nici pe 25 şi nici pe 26 decembrie, sărbători legale de Crăciun, nu se vor face tranzacţii.

Astfel, ultima zi de tranzactionare din acest an va fi marţi, 30 decembrie, în timp ce prima zi de tranzacţionare din 2015 va fi luni, 5 ianuarie. Zilele de 1 şi 2 ianuarie sunt sărbători legale.

Anul trecut, în luna decembrie, investitorii au fost activi la tranzacţionare, bursa înregistrând rulaje cu acţiuni în valoare record de peste un miliard de lei. Printre tranzacţiile care au avut loc în decembrie 2013 a fost vânzarea unui pachet de 15% din acţiunile Transgaz de către Fondului Pro­prietatea pentru 300 milioane de lei.

Începând cu prima zi de tranzacţionare din 2014, bursa de la Bu­cureşti şi-a prelungit pro­gramul de tran­zac­ţio­nare pe piaţa de acţiuni până la ora 18:00 (faţă de 16:45 la cât era în trecut), pentru a se alinia la programul burselor vest-europene şi pentru a prinde mai mult din şedinţa de tranzacţionare pe bursele din SUA. Din 8 decembrie, programul de tranzacţionare pe piaţa de obligaţiuni va fi prelungit până la ora 18.00.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO