Burse - Fonduri mutuale

Acord între două fonduri de private equity? Morphosis Capital negociază cu Innova Capital pentru a-i atrage în acţionariatul producătorului de sisteme industriale EMI

Acord între două fonduri de private equity? Morphosis...

Autor: Cristina Roşca

29.05.2023, 00:07 685

Fondul românesc de private equity Morphosis Capital negociază cu polonezii de la Innova Capital pentru a-i atrage în acţionariatul producătorului de sisteme industriale EMI, spun sursele ZF din piaţă. Cele două părţi nu au dorit să comenteze informaţia.

Compania din judeţul Argeş este deţinută în proporţie de 47,62% de către fondator. Morphosis Capital are 33,5% din acţiuni, iar compania Belemi din Belgia are 16%. Restul de 3% din titluri sunt împărţite.

Sursele ZF din piaţă spun că ar fi vorba de un parte­neriat între cele două fonduri şi nu de exitul total al Morphosis din această companie, business în care a intrat abia în 2021. Atunci, fondul a anunţat că a plătit 15 mil. euro pentru un pachet de 51% din acţiunile companiei EMI, jucător în piaţa sistemelor industriale de acces. Ulterior, oficialii de la Morphosis au spus că a fost vorba de o preluare în parteneriat cu alţi investitori, dat fiind că tichetul a fost peste media de 5-10 mil. euro pe care o plă­teşte de regulă fondul înfiinţat de patru executivi români. Morphosis s-a asociat cu Belemi din Belgia. Împreună ei au 49,5%.

Un parteneriat acum cu Innova e o mutare surprinzătoare ţinând cont că de obicei un fond vinde către altul când face exit. E posibil însă ca partenerii iniţiali ai Morphosis – firma belgiană Belemi ñ să facă exit.



 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO