Burse - Fonduri mutuale

Ce acţiuni mai explodează la BVB: Atelierele CFR Griviţa, acolo unde sunt reparate trenurile CFR, vor să vândă un teren de 30.000 de metri pătraţi în sectorul 1 din Bucureşti, într-o tranzacţie evaluată de ZF la 24 milioane de euro

Captură Google Earth cu terenul Ateliere CFR Griviţa

Captură Google Earth cu terenul Ateliere CFR Griviţa

Autor: Eduard Ivanovici

31.07.2023, 07:40 3341

Atelierele CFR Griviţa, com­panie cu o istorie de peste o sută de ani, acolo unde 300 de angajaţi repară şi întreţin trenurile companiei de stat CFR, vrea să vândă un teren de 30.000 mp situat în sectorul 1 al Bucureştiului, cea mai fierbinte zonă imobiliară din Capitală, într-o tranzacţie pe care ZF o evaluează la maximum 24 de milioane de euro.

Intenţia societăţii a fost făcută publică vineri dimineaţa la Bursa de Valori Bucureşti sub forma unui convocator al acţionarilor. O primă reacţie a investitorilor s-a reflectat într-o creştere de 28,9% a acţiunilor, pe un rulaj de 261.500 de lei. Cel mai probabil, dinamica acţiunilor ATRD de vineri se datorează faptului că investitorii anticipează că o vânzare de o asemenea valoare ar putea duce la distribuirea unui dividend consistent.

Înainte de deschiderea şedinţei de tranzacţionare din 28 iulie, Consiliul de Administraţie al companiei a convocat Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor pe 29 august, dată la care aceştia vor vota vânzarea şi stabilirea preţului minim de vânzare pentru un teren cu suprafaţa de circa 30.000 mp şi o clădire de 17.500 mp, ambele situate pe Calea Griviţei, numărul 359, sectorul 1, Bucureşti. Din convocator reiese că este vorba despre sediul social al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO