Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Băncii Transilvania revin în indicele MSCI Frontier Markets

Autor: Andrei Chirileasa

18.05.2011, 13:35 434

Acţiunile Băncii Transilvania (TLV) au fost promovate din nou încomponenţa indicelui MSCI Frontier Markets, care urmăreşte evoluţiacelor mai importante acţiuni listate pe 26 de pieţe de frontierădin întreaga lume, potrivit unui anunţ postat pe site-ul MSCI.

Titlurile TLV au mai fost în componenţa acestui indice până înnoiembrie 2010 când au fost retrogradate în componenţa MSCIFrontier Markets Small Caps, care urmăreşte evoluţia unor companiide talie mai mică de pe pieţele de frontieră.

Includerea în indice oferă o vizibilitate mai ridicată pentruacţiunile TLV în rândul investitorilor specializaţi pe acestepieţe. Banca Transilvania ocupă în prezent locul şase în topulcompaniilor locale listate, cu o capitalizare de 537 mil. euro.Acţiunile TLV s-au corectat cu 17% în şedinţa de tranzacţionare demiercuri, ca urmare a trecerii datei de înregistrare pentrumajorarea de capital.

Lista celorlalte companii locale incluse în indice nu estedisponibilă.

Pieţele de fronieră au capitalizare şi lichiditate mai redusedecât pieţele emergente, dar pot oferi randamente mai ridicateinvestitorilor care sunt dispuşi să îşi asume riscuri mai mari.

Pentru a fi considerată piaţă de frontieră, o ţară trebuie săaibă minim două companii listate care au o capitalizare minimă de505 milioane de dolari şi un free float minim de 35 de milioane dedolari.

Printre pieţele de frontieră care mai intră în compoziţiaindicelui MSCI Frontier Markets se numără Ucraina, Serbia, Croaţia,Bulgaria, dar şi Kazahstan, Argentina, Tunisia sau Emiratele ArabeUnite.

Compania MSCI Inc. este specializată în cercetare fiind unuldintre cei mai cunoscuţi furnizori de indici utilizaţi de fonduride investiţii din întreaga lume pentru evaluarea performanţelorportofoliilor sau pentru crearea de fonduri de index.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO