Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile CTP, cel mai mare dezvoltator de parcuri industriale şi logistice din România, minus 15% de la începutul anului pe Bursa din Amsterdam, la o capitalizare de 6,9 miliarde de euro

Acţiunile CTP, cel mai mare dezvoltator de parcuri...

Autor: Eduard Ivanovici

10.02.2022, 00:00 1290

CTP, cel mai mare dezvoltator şi administrator pe termen lung de parcuri industriale şi logistice premium din România şi Europa Centrală şi de Est, listat în 2021 pe Bursa olandeză, înregistrează o scădere de circa 15% de la începutul anului 2022, compania ajungând astfel la o valoare de piaţă de aproximativ 6,9 mld. euro, conform MarketWatch.

În 2022, indicele AEX al Bursei din Amsterdam este pe minus cu 4%. De la oferta publică iniţială (IPO) derulată anul trecut pe Euronext, CTP raportează un avans de 13,2%, perioadă în care indicele AEX s-a apreciat cu aproximativ 12,5%.

Săptămâna trecută, CTP a finalizat oferta de preluare şi delistare a Deutsche Industrie REIT-AG, denumită acum Deutsche Industrie Groundbesitz AG (DIR), atrăgând astfel o scalare rapidă a businessului în principala economie europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO