Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Petrom au crescut cu 1,7%, iar titlurile FP au continuat să asigure lichiditatea bursei

Autor: Stefan Musgociu

07.07.2011, 18:02 218

Acţiunile OMV Petrom (SNP) au crescut joi cu 1,76%, după ce înprimele minute preţul a urcat cu peste 5% pe fondul anunţuluiprivind preţul maxim din ofertă, într-o piaţă în creştere cu doar0,09% şi unde titlurile Fondului Proprietatea (FP) au continuat săasigure peste jumătate din lichiditate.

Primul transfer cu acţiunile OMV Petrom a fost operat la 0,405lei, în creştere cu 1,76%, iar apoi preţul a avansat până la unmaxim de 0,42 lei, cotaţie cu 5,52% peste închiderea demiercuri.
La finalul zilei, titlurile erau cotate la 0,405 lei, cu 1,76%peste ultimul preţ de miercuri şi cu aproape 12% sub nivelul maxim,de 0,46 lei/acţiune, solicitat de stat la vânzarea pachetului de9,84% din capital.

Interesul pentru compania petrolieră a fost semnificativ maimare decât în şedinţa precedentă, acţiunile OMV Petrom consemnândal doilea rulaj din piaţă, de 4 milioane lei. Suma este de pesteşase ori mai mare decât lichiditatea din sesiunea precedentă, de638.000 de lei.

Dacă tot pachetul de acţiuni OMV Petrom scos la vânzare va ficumpărat la preţul maxim, statul va încasa 2,564 miliarde lei (610milioane euro). Astfel, vânzarea pachetului de 9,84% din titlurileOMV Petrom ar putea fi cea mai mare ofertă derulată la Bursa deValori Bucureşti (BVB).

Directorul de operaţiuni al firmei de brokeraj Estinvest, MarcelMurgoci, consideră că evoluţia acţiunilor OMV Petrom a reprezentat"un salut" al investitorilor, care s-au convins că statul va derulaoferta şi aceasta nu va rămâne doar o promisiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO