Adrian Volintiru, colecţionarul de funcţii la stat, la cea mai mare reuşită: Ministrul energiei îl face şef peste Romgaz. „Joi am aflat că sunt şef. Nu sunt dumirit“

15 iun 2018 Autor: Liviu Popescu

Romgaz Mediaş (SNG), cel mai mare producător şi principalul furnizor de gaze naturale din România, are un nou director general după ce consiliul de administraţie a decis joi prin tele­conferinţă numirea lui Adrian Volintiru pe o perioadă de patru luni ca şef al companiei cu 14,3 miliarde de lei capi­talizare, potrivit unui document intrat în posesia ZF.

Volintiru,  care face parte din consiliul de admi­nistraţie al companiei, a confirmat informaţia pentru ZF.

„Astăzi (joi - n. red.) am aflat. Nici măcar nu sunt în Bucureşti, sunt în drum spre Târgu-Jiu, că lucrez pentru Hidroelectrica. La ora 15:00 s-a întrunit comitetul de nominalizare şi remunerare al Romgaz, iar la ora 16:00 s-a votat în consiliul de administraţie. Nu sunt dumirit”, spune Volintiru pentru ZF, executivul care ar putea fi remunerat cu circa 15.000 de euro lunar ( dat fiind salariul lui Virgil Metea care a condus Romgaz aproape tot anul 2017). Până la închiderea ediţiei ZF, Romgaz nu publicase la bursă schimbarea din conducere.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.06.2018

 
Cuvinte cheie:
sef
, romgaz
, crestere
, functii
, refuz
, energie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide