Burse - Fonduri mutuale

Agroserv Măriuţa, compania din spatele brandului Lăptăria cu Caimac, estimează un profit de 2 mil. lei anul acesta, după ce a trecut în 2022 pe pierdere de 1,9 mil. lei. Afacerile ar creşte cu 9%

Agroserv Măriuţa, compania din spatele brandului...

Autor: Eduard Ivanovici

07.04.2023, 13:02 498

Agroserv Măriuţa (simbol bursier MILK), companie locală de agricultură şi deţinătoarea brandului Lăptăria cu Caimac, ţinteşte un rezultat net de 2,1 milioane de lei în 2023, se arată în bugetul de venituri şi cheltuieli.

Evoluţia ar veni după ce societatea a trecut anul trecut pe pierdere de 1,9 milioane de lei, în contextul unui profit de 1,8 milioane de lei în 2021 şi al majorării preţurilor la energie şi combustibil, potrivit raportului financiar anual.

Privind cifra de afaceri, Agroserv estimează că va ajunge la 79,6 milioane de lei, în urcare cu 9,2% faţă de rezultatul de 72,9 milioane de lei din 2022. Anul trecut, afacerile au crescut cu 7%.

Printre direcţiile de dezvoltare din 2023 se află „continuarea creşterii brandului Lăptăria cu Caimac pe plan naţional, prin consolidarea poziţiei şi creşterea numărului de produse prezente la raft în fiecare magazin”, reiese din BVC.

De asemenea, compania vizează o creştere a numărului de produse disponibile la raft în fiecare magazin şi penetrarea unei reţele IKA (international key accounts) noi, cât şi investiţii noi într-un sistem de recuperare, spălare şi refolosire a sticlelor şi borcanelor.

„Această investiţie va contribui atât la reducerea costului cu ambalajele şi a dependenţei de furnizori de ambalaje, reducerea taxelor către OIREP cât şi la o creştere a venitului deoarece se intenţionează prestarea serviciilor de spălare ambalaje din sticla către alţi agenţi economici. Mai mult, recuperarea şi spălarea ambalajelor va aduce economii la taxele fondului de mediu şi va aduce compania într-o nouă etapă în ceea ce priveşte impactul asupra mediului”, scriu reprezentanţii Agroserv.

Acţiunile MILK au pierdut 25% în ultimul an, pe un rulaj de 4 milioane de lei. Compania are o valoare de 64,4 milioane de lei şi este deţinută în proporţie de 67,5% de Mădălina Oana Cocan şi 11,4% de Evergent Investments (EVER), conform BVB. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO