Burse - Fonduri mutuale

Alro Slatina speră la o marjă de profit de 10%

Alro Slatina speră la o marjă de profit de 10%

Autor: Adelina Mihai

31.03.2015, 00:03 188
Producătorul de aluminiu Alro Slatina (simbol bursier ALR), controlat de grupul rus Vimetco, şi-a propus să ajungă la o marjă de profit net de 10% în 2015, adică peste 63 de milioane de dolari (255 mil. lei), după ce în 2014 a încheiat cu pierderi de 40 milioane de dolari (162 mil. lei).

Ţinta de trecere pe profit net de anul acesta nu a luat în calcul şi valoarea pentru instrumentele financiare derivate încorporate în contractul cu Hidroelectrica, din cauza volatilităţii mari a instrumentelor financiare derivate.

În 2014 compania a revenit pe profit operaţional (EBIT) după ce cu un an în urmă costurile cu energia şi preţul mic la alu­miniu au împins marja de exploatare în teritoriu negativ.

De asemenea, compania a anunţat un plan de investiţii în va­loare de aproape 59 mil. dolari, iar printre prin­cipa­lele obiec­tive ale acestui plan se află reducerea depen­denţei ener­ge­tice a Alro prin creşterea eficienţei energetice a proceselor existente (proiecte supuse reglementărilor ANRE) şi creş­te­rea capacităţii de procesare deşeuri la Secţia Turnătorie ECO astfel încât să se atingă o capacitate de 50.000 tone/an. De asemenea, Alro vrea să îşi extindă portofoliul de clienţi prin creşterea capacităţilor de producţie din cadrul Alro Procesat.

Alro şi-a bugetat pentru anul acesta şi o creştere a veniturilor la 663 de milioane de dolari (2,7 miliarde lei), cu 11% mai mult faţă de nivelul înregistrat în 2014.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO