Burse - Fonduri mutuale

Anul fluviului. Operatorii portuari şi companiile de transport, cu activitate la Marea Neagră şi pe Dunăre, creşteri de la 56% la 267% în 2023 la BVB

Anul fluviului. Operatorii portuari şi companiile de...

Autor: Eduard Ivanovici

04.08.2023, 07:00 1464

Dinamici cuprinse între 12% şi 134% în ultima lună. „Retailul caută oportunităţi“ Fluxul de marfă din portul Constanţa, în urcare cu 10% în T1/2023, la 19 mil. tone.

Într-un an în care războiul din Ucraina nu pare să întrevadă prea curând un sfârşit, companiile româneşti cu activitate pe Dunăre şi la cel mai mare port de la Marea Negară, operatori portuari şi transportatori de mărfuri sau autovehicule, înregistrează unele dintre cele mai mari randamente ale acţiunilor pe piaţa locală de capital, arată datele agregate de ZF de la Bursa de Valori Bucureşti.

De exemplu, operatorul Socep Constanţa (SOCP), grup de exploatare portuară, expediţii şi manipulare, este pe plus cu 267% anul acesta, la o capitalizare de circa un miliard de lei. Romnav (BRNA), companie ce asigură transportul autovehiculelor peste Dunăre în zona Brăila, cu peste 160 de milioane de lei valoare de piaţă, s-a apreciat cu aproape 170%, iar operatorul portuar Comvex (CMVX) a urcat cu 150%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO